För ett fotbollslag är det givetvis viktigt att få in pengar till laget för att kunna finansiera träningstider, domararvoden och turnerings-avgifter. Förutom det som redan nämnts på startsidan så kan man ju undra om det finns mer man kan göra för att dryga ut kassan lite. Därför kommer här nedan några tips på lite fler saker du kan syssla med för detta ändamål.

Fikaförsäljning
Något av det allra vanligaste som klubbar inom alla idrotter brukar syssla med är fika och matförsäljning. Som enskilt lag så är det nog mest fördelaktigt att alla i laget bakar ett antal bakverk så att man får ihop ett relativt stort antal bullar och kakor med mera. Sedan kan man med fördel sälja detta  i samband med träningar och med matcher. I en del föreningar  kan det vara så att man är ämnad att sälja för hela föreningens förtjänst under just matcher och träningar, och då kan man istället om man har möjlighet be om lov att få ställa sig på det lokala köpcentrumet, matvarubutik eller annat motsvarande. Då kan man tjäna in pengar till bara sitt eget lag.

Lottförsäljning
Lottförsäljning brukar också kunna vara något som ingår i sådant man gör för en hel förening för att tjäna pengar. Men det stoppar inte enskilda lag från att anordna egna lotterier. Man kan välja att sälja lotter för ett större lotteri som redan är riktade mot lag och föreningar och få en viss förtjänst genom detta.  Man kan även välja att sälja ett visst antal lotter och välja att priset kommer att vara till ett visst procentuellt värde av så mycket som man får in genom lottförsäljningen.

Loppmarknad
De allra flesta har oftast en massa prylar hemma som man inte behöver längre. Ibland ligger de och samlar damm för att man har svårt att slänga dem, eller så är det bara för att man helt enkelt inte orkar köra iväg dem till närmsta tipp. Om alla lagmedlemmar samlar in vad de kan, hemifrån och från bekanta så kan man anordna en loppmarknad där man förhoppningsvis kan få in en slant till lagkassan.