Det finns många sätt att tjäna pengar till din fotbollsklubb. För det mesta brukar barn och ungdomar sälja lotter, livsmedel och kakor. Men de kan också samla in pengar på andra vis!

Cykla för pengarna

Barn som rör på sig mår mycket bättre, och de behöver mer motion än en träning och en match i veckan. Uppmuntra barnen till att cykla mer och gör en cykeltävling! Kontakta lokala företag, föreningar och föräldrar. Barnen skriver upp eller använder sig av en träningsapp såsom RunKeeper för att hålla koll på hur mycket de har cyklat. För varje kilometer de cyklar, ger föräldrarna eller ett företag en krona eller kanske till och med tio kronor. Tävlingen kan pågå under flera månader eller bara några veckor. Om ni vill locka fler till att bidra kan ni sätta ett maxtak för vad klubben behöver, alla pengar som kommer in efter det kan ni ge bort till välgörenhet. Vi ser på nyheterna varje sommar om någon som cyklar för att skänka pengar till välgörenhet, då kan ni göra det för klubbens överlevnad och för välgörenhet!

Utrustningen

Cykelkraft är en onlinebutik som säljer cyklar och tillbehör för stora och små. En del barn kanske inte har en cykel och behöver köpa en ny. Som ni ser på Cykelkrafts sajt behöver cyklar inte kosta skjortan. Alternativt är att barn som inte kan eller vill cykla, kan istället välja att promenera eller jogga för att samla in pengarna. Deltagandet ska ju inte vara beroende av att föräldrarna har pengar att spendera. Det är viktigt att barnen har en bra och icke skadad cykelhjälm. När ett barn en gång har slagit i hjälmen måste den bytas ut, då är skyddet inte längre garanterat.