Att ordna ett jullotteri kan vara ett alternativt och spännande sätt att få in pengar till ditt fotbollslag. Att locka med attraktiva priser gynnar både er som arrangörer och lotteriets deltagare. För vem vill exempelvis missa chansen att vinna en exklusiv svensk landslagströja, samtidigt som du kan bidra till klubbkassan?

lottspel

Tillstånd att arrangera lotteri

Om din fotbollsförening ska sälja lotter behöver ni känna till hur bestämmelserna kring lotteriet ser ut. Tillstånd kan utfärdas till ideella föreningar vars syfte är att ägna sig åt allmännyttig verksamhet. Föreningen måste vara öppen och tillgänglig för alla, ett behov av inkomster för verksamheten måste också ligga till grund. Det går förvisso att arrangera ett lotteri utan tillstånd för en ideell förening, men detta måste då äga rum i samband kring ett evenemang inom avgränsat område. Då måste också föreningen hålla sig inom fastställda gränser för insatser och vinster. En ideell förening som bedöms matcha tillståndsbestämmelserna har rätt till att arrangera lotterier för tjugo prisbasbelopp.För högre insatser krävs ytterligare tillstånd. Du kan läsa mer hos Lotteriinspektionen.

Tips på uppskattade priser

Attraktiva och roliga priser att vinna gör ert lotteri till en riktig höjdpunkt och uppmuntrar folk att köpa lotter. Nedan listas förslag på uppskattade priser som passar alla.

  1. Svensk Matchtröja 2014-15 som i både senior- eller juniorstorlek kan bli lotteriets riktiga höjdare, du hittar den hos Supporterprylar.

  2. Zlatan Ibrahimovics självbiografi brukar vara ett annat uppskattat inslag, boken finns på hos bland annat Bokus.

Med dessa priser i bagaget har du skapat goda förutsättningar för en lyckad tillställning.