Att sitta och följa sitt favorit lag på tv:n eller på läktaren är ett nöje många av oss har, och det känns ännu roligare när laget man håller på vinner. Men det kan bli ännu roligare när man nu kan tjäna pengar på matcherna, genom att satsa pengar på matcherna kan man ta hem stora summor.shutterstock_214741606

Hur spelar man då?

Spelandet på matcher är enkelt, medans lagen spelar mot varandra, spelar du mot andra personer om hur matchen ska sluta. Du kan även satsa på vem som gör första målet, exakta slutresultatet, vilken spelare som gör flest mål. Sedan om du har rätt på dina satsningar kommer du få betalt enligt vad oddset antydde, oddset är varierar beroende på hur stor sannolikheten att du skulle få rätt. Har alla satsat som dig kommer oddset vara lågt och vinsten kommer vara låg eller ingen alls, men om du är den ända som satsat på det sättet och du har rätt kommer oddset vara högt och du kommer få en stor vinst. Oddsen kan även vara förutbestämda då spelbolagen kan bedöma matchens slut innan och satt ett fast odds på resultatet. Dessa två system kallas kort för flytande och fast odds, det fasta är det förutbestämda av bettingbolaget och det flytande då dom som spelar på oddset bestämmer.

Hur hittar man då bästa oddsen?

Idag finns det massvis med bettingsajter som du kan spela på, men vilken ger dig då bäst odds. Du kan sitta och titta i kvällstidningen på vad oddsen ligger på och utav den informationen göra ditt val. Eller så kan man ta hjälp av en oddssajt på internet med experters hjälp samlar, recenserar och analyserar alla betting- och casinosajter. Ett annat sätt man kan gå till väga är att kolla forum och bloggar vart dom hittat sina odds och vart dom spelar.