Vill du tjäna en slant på dina fotbollskunskaper? Vad du sedan vill satsa dina intjänade pengar till är din sak. Men, sponsoring är något många klubbar lever av.

De stora klubbarna inom idrott har mycket enklare att knyta sponsor-avtal till sig än de mindre klubbarna. Om det går bra för det allsvenska laget på hemorten kommer företag att vilja vara med och sponsra. Företagen tjänar mycket på att sponsra och ser det som en form av marknadsföring. Dels kommer företaget att synas på fotbollsplanen genom stora annonser eller med sitt namn på spelarnas tröjor. Med lite tur går kanske matchen på TV och det sponsrande företaget får mycket reklam. Dels tjänar också företaget på den good-will som skapas på hemorten. Det är för det mesta så att det företag som stödjer en idrottsklubb betraktas som bra för orten. Det spelar ingen roll vilken idrott vi talar om. Det kan lika gärna vara ishockey-klubben, skidklubben som fotbollsklubben.

Hur skall då den lilla klubben kunna dra in pengar?

En stor klubb i Allsvenskan behöver naturligtvis mycket mer pengar än en liten klubb med unga spelare. Ofta köps spelare in och den stora organisationen kräver större finansiering. Här arbetar man inte så ofta ideellt som i mindre klubbar. Det är inte lätt att knyta en duktig tränare till sig utan att kunna erbjuda en hög lön. Detsamma gäller för de stora spelarna.

Även om den lilla klubben har många ideellt arbetande föräldrar så behövs i alla fall pengar. Barnen drar in en hel del genom försäljning av olika produkter som kakor, strumpor, lotter med mera. Men, det skulle behövas sponsorer även till den lilla klubben för att få en bättre ekonomi. Om du som förälder har stor kunskap om fotbollslag och ligor finns en möjlighet att dra in pengar genom att satsa en slant på något bra lag. Pengarna behövs verkligen till ett gott ändamål och man kan tänka sig barnens glada miner om de får möjlighet att ha en sponsor som kan satsa lite pengar.