Vi har skrivit om olika tips på hur man kan tjäna pengar till sitt fotbollslag och här kommer ytterligare tips på hur ni kan göra för att få in lite slantar till laget. 

partyAnordna en fest med disco för ungdomar eller barn kan vara en kul grej att göra för att få in pengar till laget. Fråga klubben om det är OK att vara i klubblokalerna och kolla gärna om någon av ledarna kan ställa upp och hjälpa till som vakt eller i till exempel garderob och ta en tia för detta. För självklart så ska man kunna hänga in sin jacka och få en bricka med ett nummer på när man lämnar festen. Ta även inträde för festen så blir det ytterligare slantar i kassan.

Anlita någon som DJ, antingen någon som kan ställa upp och spela gratis eller om någon har en förälder som är duktig på detta. Viktigaste är att det är en bar ljudanläggning och blinkande lampor och gärna discokula så blir det riktigt fräckt. Baka något till festen och sälj under kvällen, typ kanelbullar och servera dessa med ett glas saft för en slant.

Hur själva lokalen pyntas är lite beroende på hur den ser ut, börja med att ställa ut några bord men inte för många så att alla kan sitta då kanske ingen går upp och dansar. Något som kan finnas på borden och hänga lite överallt är ju serpentiner. Ballonger och andra partyprylar som kan fästas i tak och runt om i lokalen är ju skoj också.

Att planera en sådan fest kräver lite engagemang och fråga några föräldrar som kan hjälpa till att baka något och hjälpa er med inköp av till exempel korv och bröd som är enkelt att server. Leta efter sponsorer så blir det mer pengar över till ert lag. För ytterligare inkomst till laget så sälj korv med bröd under kvällen. Varför inte fråga hos den lokale mathandlaren om inte han kan ge er ett bättre pris på korven och brödet eller helt sponsra med ketchup och bostongurka.