Ett bra sätt att få in pengar till sin klubb kan vara att ordna en fest eller en maskerad. Det kan vara roligt för människor i byn att gå till en fest tillsammans för att stödja sitt idrottslag. Man bjuds på en trevlig tillställning och får samtidigt chansen att sponsra sina barns fotbollslag.

Om man vill anordna festen enbart för vuxna kan man bjuda in till Bjudningsdans. Vi vuxna är sälla ute och roar oss så det kan vara riktigt roligt att bli bjuden på dans. Om föreningen samtidigt ser till att det blir en dans med middag till kan man ta bättre betalt. Det gäller förstås att det finns någon i föreningen som är bra på att laga mat. Den eller de personerna skall också ha tid att jobba ideellt för att dra in pengar till barnens klubb. Om det inte finns någon given kock i klubben kan man med fördel ordna med knytkalas. Det är i vilket fall som helst trevligt att få starta kvällen med att sitta ned och äta något gott och bekanta sig med andra föräldrar innan dansen börjar.

Dukningen är viktig. Det skall se snyggt ut när man kommer in i lokalen. Vi vill här tipsa om Partykungen när ni skall köpa in tallrikar och bestick. Dessa har mycket trevliga produkter till bra priser. Det är inte ofta man vill ha riktiga tallrikar, men om man använder sig av pappers- eller plasttallrikar så är det bra om de är snygga. På Partykungen finns också andra saker att dekorera lokalen med om man vill ha extra festligt som girlanger och ballonger. Om man vill lyxa till det finns också faktiskt discobelysning att köpa. Det kan sätta extra piff på festen.

För barnen

Om man vill ordna en fest där barnen också skall vara med kan en maskerad vara ett bra tips. Barn tycker alltid om att klä ut sig och får man dessutom göra det tillsammans med sina föräldrar är det extra roligt. Ett alternativ kan också vara att klubben köper in ett antal maskeraddräkter för barn. Dessa hittar du också på Partykungen. Det kan vara kul för barnen att få starta festen med att hitta en bra dräkt. Dräkterna kan sedan återanvändas under många år.

Sätta pris

Det kan vara svårt att veta vad man skall sätta för pris på festen. Det gäller att det inte blir för dyrt att gå på dansen eller maskeraden så att det inte kommer så många som man önskat, men priset får heller inte vara för lågt. Det gäller att klubben får in pengar så att det blir en vinst av allt man jobbat med. Ett tips kan vara att jämföra med hur mycket det skulle kosta att gå på ett dansställe på stan. Lägg in i kalkylen kostnaden för en enklare middag och kanske ett glas vin eller öl. Ta sedan ut 50 % av den summan av gästerna på föreningens fest. Det borde bära sig och inte stöta bort någon besökare.