Den absolut rikaste fotbollsklubben i världen är spanska Real Madrid, både sett till intäkter och värde. Enligt den amerikanska finanstidningen Forbes beräknas Madridklubben vara värd i runda slängar 3,3 miljarder dollar, vilket motsvarar drygt 21 miljarder svenska kronor. Även vad gäller intäkter är Real Madrid som sagt störst med intäkter på 650 miljoner dollar, drygt 4 miljarder svenska kronor. Sedan år 2007 har Real Madrids värde drygt tredubblats.

Världens näst rikaste fotbollsklubben hittar vi i England i form av Manchester United. Klubben som under många år ansågs som världens rikaste värderas till närmare 3,2 miljarder dollar med intäkter på drygt en halv miljard dollar.

Barcelona, hemmahörande i spanska La Liga, är världens tredje rikaste klubb. Det spanska laget värderas till 2,6 miljarder dollar. Dock överträffar man Manchester United i intäkter med drygt 600 miljoner dollar. Anmärkningsvärt är även att man på bara ett år lyckats dubblera sitt värde.

På fjärde plats över rikaste fotbollsklubbarna hittar vi engelska Arsenal, på femte plats Bayern München som är Tysklands rikaste klubb följt av Italiens rikaste klubb Milan. Första laget som inte spelar i någon av de fyra stora ligorna är franska Lyon som med ett klubbvärde på knappt 370 miljarder dollar, motsvarande 2,4 miljarder kronor, återfinns på en 15:e plats.

Brasilianska Corinthians är enda laget utanför Europa med en omsättning på över 2 miljarder svenska kronor, vilket placerar dessa på en 16:e plats.
Som jämförelse med ovanstående klubbar kan man väl nämna att Sveriges rikaste fotbollsklubb Malmö FF, vilka har ett eget kapital på knappt 100 miljoner kronor.

Nordens rikaste klubb är troligtvis den danska klubben FC Köpenhamn som har ett börsvärde på 4,8 miljarder svenska kronor, vilket i och för sig inte är riktigt samma sak som vad klubben faktiskt är värd.