Ett fun run är en sorts löptävling där målet inte är att bli först eller slå personbästa utan att ha roligt. Många gånger anordnas ett fun run för välgörenhet, men man kan även göra detta som ett event för att tjäna en liten slant till laget.

Skaffa sponsorer

Fun runs kan vara ett perfekt tillfälle att locka till sig några lokala sponsorer som vill synas och samtidigt göra något fint för sitt lokala fotbollslag. Kontakta olika företag i området och se om de skulle vilja sponsra eventet och kanske även delta på något sätt.

Uppmana utklädnad

Som sagt är den roliga aspekten av ett fun run ofta något arrangörer fokuserar på. Och ett sätt som många gör det lite roligare är att uppmana alla som deltar att klä ut sig på ett roligt sätt eller annat. Gör det dock inte till ett krav för att få delta. Oavsett om man deltar eller inte kommer man säkert något löpningsrelaterat vad gäller kläder och utrustning. Saknas något kan man lätt hitta det i en butik som Sportamore.

Välj ett passande pris

Att få vara med på ett fun run kostar normalt sett en liten slant. Det gäller att försöka hitta ett bra pris för att få in tillräckligt många deltagare. Någon hundralapp brukar man ofta kunna komma undan med och är man tydligt att det går till föreningen är det många som brukar vilja ställa upp.

Alla är vinnare

I ett fun run ska det som sagt inte spela någon roll vem som kommer i mål först eller har bäst tid. Alla som kommer i mål borde få en fin liten belöning. Via en sajt som Prishuset kan man köpa ett antal snygga men billiga medaljer att dela ut. Ge gärna bort en sportdryck och en frukt också så löparna får en fin återhämtning direkt efteråt.